ACTUEEL APRIL 2020 / update CORONA

Voor álle ondernemers op de Biltstraat zijn het zware tijden. De straat is verlaten en er is weinig bedrijvigheid. In plaats van verenigen zijn we nu gedwongen om afstand te nemen.

De BOV wil toch graag in contact blijven met alle ondernemers. Er is een ondernemers app-groep waar we met elkaar toch verbonden kunnen blijven. Wil jij daar ook bij zijn, stuur een appje naar 06 16425477 (Lisa ten Holt). We voegen je dan toe aan deze groep. Ook kan je terecht op ons facebook Biltstraat Ondernemers Vereniging waar we ook updates houden met ontwikkelingen, tips en verhalen uit de Biltstraat. 
meer op facebookHANDIGE LINKS VOOR ONDERNEMERS

Tegemoetkoming van 4000 euro
De tegemoetkoming is voor die ondernemers waarvan de hoofdactiviteit overeenkomt met een van de vastgestelde SBI-codes. SBI staat voor Standaard Bedrijfsindeling en de code geeft aan wat de hoofdactiviteit van een bedrijf is.
meer op RVO.nl

Noodloket geopend voor compensatie personeelskosten.
Vraag via het UWV een tegemoetkoming aan bij 20% verwachte omzetverlies De NOW is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met omzetverlies tegemoet te komen. Hierdoor kunnen zij hun werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen.
meer op uwv.nl

Extra tijdelijke ondersteuning voor zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers)
Net als bij grote ondernemingen wil het kabinet deze zelfstandige ondernemers ondersteunen, zodat zij daarna hun bedrijf kunnen voortzetten. Het kabinet komt daarom met een tijdelijke voorziening voor drie maanden die zo snel mogelijk ingaat. Zelfstandige ondernemers met financiële problemen kunnen een beroep doen op deze voorziening, die uitgevoerd wordt door gemeenten.
meer op rijksoverheid.nl

CHECKLIST
voor je bedrijf en handige tips van de Kamer van KoophandelZie je door alle regelingen, protocollen en zorgen over het coronavirus het grote plaatje voor je onderneming niet meer? Met deze checklist krijg je het overzicht weer terug. 10 tips voor meer grip op je bedrijf tijdens de coronacrisis meer op kvk.nl